plastika

chef bo mogoče izpadel kot tradicionalistični zapetež in konzervativec hude sorte, saj kani že tretjič v relativno kratkem času zmajevati z glavo nad nekaterimi pakirniškimi domislicami stroškorezalnih vinskih podjetnikov … in ob kaj se, po silikonih in plehu kanim obregniti danes? … tako je, po tem, ko smo se že navadili na uplastičene vode in brezalkohole ter po glomaznih in ubibože grdih dvolitrskih platičnih flašah, v katere so na balkanu množično začeli polniti pivo, je te dni uho zastriglo ob vestički, da se je na trgu pojavilo tudi vino v plastičnih flašah … zaenkrat sicer samo v kanadski provinci ontario, ki je v želji po zmanjšanju uporabe stekla nakurila avstralski fosters, da je wolf blass, ena od vinarij v njegovi lasti, dve svoji vini začela polniti in prodajati v plastični embalaži … menda da je uporaba pet embalaže v primerjavi s steklom oh in sploh ekološka, pa tudi precej cenješa … in mi smo mislili, da so si vis idoli delali norca, kadar so peli tisto svojo poskočnico ja, ja imam plastično odelo i plastična je moja hrana, možda sam plastičan i ja … plastika, plastika, plastika, plastika!

5 thoughts on “plastika

  1. o, hudiča, kako nagravžna misel.

    navkljub temu, da sem rodom dolenc in spričo tega vajen vnašanja cvička vase iz enoinpol litrskih plastenk (in tudi kasnejšega izločanja taistega cvička skozi taisto telesno odprtino, kar je verjetno eno zobovju najbolj neprijaznih početij), lahko ob tem rečem le grozn, grozn, grozn!

  2. za vsako neumnost na tem svetu obstaja trg. pred leti sem se nekal časa mudil v Kaliforniji in prešnofal kar nekaj trgovin ter našel slovensko vino Avia. 2$ za buteljko v državi, kjer se v normalnih supermarketih vina začnejo pri 4-5$. po Spurrierjevi računici je bilo v tej buteljki vina za tkole od oka -3$. verjamem, da kupcu takega vina steklo niti ne pomeni dosti, in ga bolj zanima tistih 10 centov razlike. podobno kot pri pivu.

    bizarno, ampak mal pa mormo vihat nosove, če ne bi imeli čist ravne.

  3. nu, sej tele embalaže so verjetno lahko zavajajoče … wolf blass v plastiki je verjetno še zmeraj multomulto boljši od enga starčka, veselga martina ali lepe točajke v šajbi, mogoče celo poseka buteljčno vilo brici … ampak o tej zgodbi z avio je pa itak precej hudih anekdot … menda da so potem na neki točki slovensko vino začeli zamenjevati z makedonskim – pač u unem fazonu “donegoval in polnil slovin” … čeprav se makedoncem mogoče ne bomo več dolgo hihitali … na decanterjevem sajtu je namreč bannerček, ki te pripelje semle … ba bi slovenci tkole skup stopil in od amerov vzeli denar za promocijo svojega vina (prav to so namreč naredili makedonci) … a, ne to pa ne … mi smo rajš vsak zase najbl pametni na svetu …

  4. sem zdi , da sm pred leti nekje zasledil uvožen vin pakeran u tetrapak. al quaj una embalaža, ma tko kt una za alpsk mlek zgleda tm pu trguvinah. se ne spuznam tok k mamo mlek u karavah pr ns zapakeran.

  5. tatrapaško vino je super apetitilih, prav naravno deluje, ane? … ti sam paz, da ne boste še vina začel v kravce pakirat, ker to bi pa lahko blo precej hudo … da bi si tkole k stejku še mal merlota namolzel, hehe …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s