tovorna mula

chef (levo) v čb tehnikiv zgoraj napisanem naslovu bi lahko kdo, ki je danes med 9.15 in 10.00 videl chefa pohajati po tržnici poimenoval prav videnega in njegove bisage … ni kaj, bejbe so v hiši in mlekarne potrebujejo za začetek obratovanja mir, počitek in dobro košto … za pripravo slednje pa ni na voljo obilica časa, ker je treba vmes postoriti še marsikaj … chef je na hitro splaniral tridnevni jedilnik in se na roparskem pohodu po tržnici opremil z dvema luštnima salpama, za celopek godnim celim pilićem, tremi debelimi steaki od rostbifa, ovčjim, kozjim in navadnim jogurtom, dimljeno sirarko, mladim slanim kozjim in dvema starejšima kravjima siroma, kislo smetano, kislim mlekom, mlinci, bučkami, paradajzom, rukolo, korenjem, zeljem, čebulo, česnom, jabolki, breskvami, marelicami in rabarbaro … peteršilj je pozabil, kifeljčarja pa je imel že doma … in ker se danes ravno začenja šolsko leto, vam dam domačo nalogo: no, kaj bi iz naštetih sestavin skuhal ti, če upotevaš, da moraš pripraviti tri kosila in da so mlečni izdelki namenjeni uporabi na daljši rok, zato naj jih večina ostane v hladilniku?

2 thoughts on “tovorna mula

  1. Danes gledas basket in jes npr.cips. Jutr obvezno ribco, nedelja stejki. Recepte ti kaksen majster pove al pa knjige beres, medtem, ko plenice vihtis.

  2. dobr plan … čeprav bi pri basketu bilo dobr čips vsaj pomakat v tzatziki, če se ne skučajn odločt kar za musako in glaž mastike … steaki zihr v nedeljo, za predjed, na vemo še al argentinski al američki … za glavno pa seveda paela … al bo spet musaka pela?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s