sipaj!

državni aparati se praviloma čutijo nadvse poklicane diktirati življenjski slog državljanov in si dolgotrajno vplačevanje davščin od posamznikov skušajo zagotavljati tudi z omejevanjem nezdravih, življenje skarajšujočih navad … pri nas je trenutno na udaru pušenje, minister keber pa je pred leti skrbel tudi za hrčkasto nakupovanje alkota na zalogo … ker se naši politični bojzi vseh barv zelo radi sklicujejo na evropski red in prakso, se mi je zdelo nujno priobčiti tole vest iz angleškega: trgovska veriga selfridges, je v svoji štacuni na oxford streetu odprla nov vinski bar in vinoteko, katerega glavna poguntavščina je bila vinski džuboks: izmed celotnega nabora vin v mašini si izbral svojega, plačal, mašinca pa ti je potem v kozarček odmerila vzorec 25 ali 75 mililitrov izbrane kapljice – ravno prav, da vidiš, kakšno je vino in ali bi ga mogoče kupil … še posebej fino je bilo, ker je mašina ponujala tudi hudo spektakularna vina, recimo štamprle petrusa 1996 za 32 funtov – kar je precej prijazna in poceni pot, da sploh vidiš kakšen je ta famozni petrus, ki ga sicer trgovci in oštirji ne odpirajo kar tako … no, hec pride šele zdaj: angleški birokrati so namreč ugotovili, da 25 in 75 mililitrov nista uradno dovoljeni merici za točenje pijač in da morajo selfridgevi fantje odmerjanje prilagoditi standardiziranim mericam: 125 ali 175 ml … red mora bit in od 25 ml se ga res še noben ni nažgal, ane … orng al pa nč! … no, za merico petrusa je po novem treba odšteti 160 funtov … pijte po zakonu, pijte več! … hik!

1 thought on “sipaj!

  1. tamle na union skveru so si pa fantje omislil tak sistem, kjer dobis kartico, ki jo pofockas, ko kupis kako flaso in na ta nacin si napiras pike. s to kartico gres pol do pulta s pipcami in ustraznimi flasami v ozadju in pol vtaknes kartico in ti pove kolk mas kredita in kolk sempl stane. in tko lahko semplas kake 20-30flas. valda da pol po parih semplih nabavis se vsaj dodatne par flas…in spet dobis par dodatnih pik…in tko naprej….zacaran krog. ti recem amerika..na konc sploh nisi sigurn al s naredu super dil, a so te nategnil ko prasca.

    mimgrede pa se informacija iz nase soseske da pank se ni crknu…sam reinkarniru se je v 30dolarskem hamburgerju..he he http://eater.com/archives/2007/07/boulud_on_bower_4.php

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s