samo ena je ana

da se tamle od kobarida proti robiču nahaja huda krčma že veste … takisto, da smo se v kruhu in vinu kdaj že oberegnili ob njih precizne recepture … prvič in predzadnjič smo se v hiši franko zadržali na dolgi večerji, ko sta minichef in njegov comrade samo štela slabo leto, se pravi da so vmes mimo zbrzeli skoraj štirje kompleti 365-ih dni … z drugimi besedami se pravi, da svit ne puza več po riti, ampak našemu jiontarju razkazuje potok, mostiček prek potoka, bicikl brez pomožnih kolesc in (kao) leva, se reče psa … še več: drug drugemu lahko dandanes razkazujeta svoji mlajši sestri in spretnosti razbijanja po klavirju … orajt, vse lepo in prav, ampak za mirno večerjo in degustiranje kuharije ane roš bodo fantje šli lepo v posteljo in dali mir: ena mama bo lepo kuhala, druga mama pa bo v spremstvu ateja lepo kruzala v miren sobotni večer sz v nulo doteranimi krožniki iz dagustacijskega menuja:

[rockyou id=113094300&w=426&h=319]

ic lajk det: pred štirimi leti nam je bilo zelo lepo … ana in valter sta nam nažgala štirinajst krožnikov simpatičnih, presenetljivih, včasih celo šokantnih idej … bilo je u-iber – večerja o kateri govoriš, premišljuješ, jo takorekoč postavipš na oltarček doživetij … kako je po štirih letih? … drugače, ampak drugače na boljši način: ana roš se je v svoji kuhariji našla in v njej začela uživati brez pristiska sledenja novim trendom in strahu za ohranjanje stare tradicije … ou, yeah: na vsakem krožniku je v izobilju obojega, merger sodobnosti in tradicije je v ultimativni šopek povezan z prežemajočo noto minimalizma in elegance ter omniprezentnim kompletom zapovedi: vsak krožnik mora vsebovati slano, sladko, grenko, kislo & umami ter hrustljavo, gladko in konkretno teksturo … vsi, od prevega do zadnjega, igrivo, sišeče in prepričljivo sledijo zgornjim zapovedim, preko sebe pa imajo poveznjeno pokrovko zena, ki ga boli kita za uveljavljena merila, pravila, kodekse in pričakovanja … “mi smo na tem krožniku skupaj zato, ker ana misli, da na tak način pašemo skupaj in res pašemo skupaj, like it or not!” … ne vem, če brcam v prazno, pa tudi če, ampak prav se mi zdi, da zapišem, da je ana roš znala elegantno odvreči pritisk, ki so ga na njeno kuharijo polagali gostje, pisci, mogoče celo sama, in začela nažigati spontane, dobro premišljene in vrhunsko izvedene kombinacije okusov in tekstur, ki sedejo tradicionalističnim puristom, iskalcem ekstravagance, skrupuloznim tehničarjem in show-offovskim wannabejem neankrat … v domovini še nisem jedel tako elegantnega, premišljenega in konsistenega degustacijskega menuja in nisem se še pogovrjal s kuharjem in/ali kuharico, ki bi mu bilo tako jasno, kaj hoče, zato mirne dupše zapišem in podpišem: ana roš je prva liga, pa i šire! … svaka čast!!! … in to za 60 evrov, hihi …

5 thoughts on “samo ena je ana

  1. tale dečko je iz majerije je pomagal naredit ano in valterja. uči kuhanje. ampak žal se težko strinjam s hadom. daleč od pričakovanj. ni dovolj tehnika, kot je zlo jasno iz gornjega, bistvo je duša, in kle je ana carica z malo konkurence.

  2. Za tole majerijo se kar prijavim, gremo naredit bolj skupinsko doživetje? Kaj je z našim kolegijem, konferenco, kakšen naziv smo že dali temu? Glej glej, že konec maja smo! 🙂

  3. mislte da je res vse tako kot piše, jaz ne vem, kar dobro poznam to zgodbico tko da ….., vem tud za komentarje z druge strani, po drugi strani pa “svaka čast ” ANI za krožnike ki jih res ustvarja ……..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s