s(t)ar pa ne! (va)

lep je občutek, ko pogledaš darilo, ki si ga od chefice dobil zato, ker si od danes naprej star 38 let, ga vstaviš v wiki, in ugotoviš, da je star že 50 let in še zmeraj izgleda fantastisk:

ic not džast piskr, ic d obđekt of bjuti!

znači, ima nade! … petkilski trilitrski emajliran litoželezen piskr je timo sarpaneva narisal leta 1960, iittala (ki operira pod simpatičnim sloganom lasting everyday design against throwawayism) pa ga je ponovno začela ulivati leta 2003 … glavna fora je seveda v leseni palici, ki je zraven in ki je multifunkcijska:

trenutno odpiram pokrov, ...

... iz mano uhka mešaš, ...

... zmožna pa sem tudi težaškega prenašanja polnega piskra!

dragi moj fini finec, veselim se že vseh stujev, pasuljčetov, golažev, kasuletov, minešter, žup, krompirjev, rep, govejih repov in vampov, fižolov, leče, čičerike, žitaric (kot so bile one smetanaste, ki so jih v tvojem dvojčku skuhali in za zajtrk postregli v klausu k-ju), rdeče pese, rižot, rizibizijev, brokolijev, kolerab, obar, zosov, kompotov, marmeladk, kapusnic, zajcev, kur in ostalih dobrot,  ki jih bova nakuhala v naslednjih stotih letih (in naprej!)!

11 thoughts on “s(t)ar pa ne! (va)

 1. Vse najboljše! Chefica te pa tako zelo crkla, da tudi mene pogreje pr’ srčku. Dobro kurblaj lonce še naprej za vse nas inu na zdravje!

 2. ena pesem poje
  kukr kaplc tolko let,
  (ma jaz bi ti s tem dodal)
  kolkor dni tolko košt!
  Nazdravje!
  LePomešaj
  P.S. Če se košte not tko kuhlejo, cmarjo in zgotovijo kukr lonc zgleda, pa le obelodani, prosim!

 3. Tudi mi, ki smo na Tajskem doma, ti želimo vse naj, naj,… Si pa, hvala tvojemu Budhi, še vedno po letih Skojevac. Kar je dobro zate. Le tako naprej!

 4. hvala vsem za dobre želje, se mi kar solzice utrinjajo, z leti postaja človk zmeri bolj sentimentalno cukrast, upam samo, da ne bom začel majkla boltona poslušat, hehe … irena, štostiče indukcije je tako, da na škatli piše, da je orajt, ampak ker mi doma plinimo ti tega ne morem svojeročno potrditi … načeloma pa dela, so go & grab one!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s