za kruh!

cenjeno bralstvo – tokrat bom kratek in pomočniško nastrojen … torej: mi tukaj na tej spletni strani imamo silno radi kruh (in vino) … v redno peko zase in za familijo, v raziskovanje raznih tipov kruha , v crkljanje vseh sort kvasovk in bakterij, v izmojstritev tehnik za dosego hrustljave skorje velikih hlebcev, mehke in naluknjane sredice bombet, nežno rolajočih se ožganin ploščatih kruhov; v aromsko bogatijo rženo-kimlnasto-janežastih kiseljakov vlagamo veliko energije, strasti, znanja, prakse, časa in truda … in ob tem ne jamramo, ampak nas to napolnjuje z neko silno radostjo in zenovskim mirom …

rastko1

no, obstaja pa tukaj čisto blizu nas še en tip, ki vse zgoraj zapisano počne še na drugo, če ne kar tretjo potenco … klemnu koširju bi lahko rekli krušni norec … poleg tega pa še pisunski, organizacijski, izdajatelsjki, rokodelski, fotografski in oblikovalski norec (na kvadrat, če ne celo na kubik, jasno) … kako to vem? … ker ga poznam … in ker se je po hudi ribarski bukvi fao 37.2.1. lotil še ene tematske monografije – pripravlja knjigo kruh moj vsakdanji … projekta se je lotil v skladu s kubaturo svoje norskosti … ga kar citiram:

obljubljam praktično in robustno knjigo, ki bo potovala od generacije do generacije naprej, s pretehtanimi, prebranimi in izbranimi recepti za kruh, s katerimi boste mirno živeli do konca svojih dni, ne da bi pogrešali druge recepte (papir je že izbran za dolgotrajnost, saj je arhivski). in v veselje jo bo vzeti v roke, fotografije primoža bregarja in oblikovanje jana jagodiča so vrhunske stvaritve.

no, fintica je pa v tem, da za finalizacijo svojega ultra-samozaložniškega projekta potrebuje likvodnostna sredstva (za nakup nekih ekstra čeških (čeških je v tem kontekstu pozitivna beseda!) platen za ročno vezavo), zato je pognal neke sorte crowd-funding … išče torej ljudi, ki bi knjigo naročili in plačali zdaj, prejeli pa bi jo po 26. novembru, ko bo izšla … ga citiram naprej:

zbiram prednaročila v znesku 36 eur za knjigo, ki bo imela ob izidu ceno 42 eur. vam bom hvaležen za vsako prednaročilo, ker boste s tem podprli neodvisno založništvo, alternativni poslovni model, ki podpira avtorje (tekst, fotografije, oblikovanje) in se naslanja na vrhunske obrtniške storitve (tiskarna ozimek, knjigoveštvo marija popit, ita graf) in materiale.

če torej letos nameravaš kupiti dve hudi kniigi (prva je pač ordjarna, ane :-)), potem bo silno lepo od tebe, če se zdaj preklikaš na klemnov blog, kjer se boš prepričal, da gre za fejst projekt fejst dedca in kjer boš izvedel vse prednaročniške detajle … o resnem kruhu govorimo – torej put your money where your mouth is! … 🙂

2 thoughts on “za kruh!

 1. pejstam še navodila iz klemnovega bloga:
  kako poteka prednaročilo? preko elektronske banke nakažite znesek 36 eur na trr, odprt pri nlb:

  klemen košir, s.p. // raziskovanje sveta okusov // mucherjeva 5 // 1000 ljubljana,

  trr: si56 0203 6025 7191 573,

  zraven pripišite naročilo knjige in vaš naslov, kamor vam pošljem avansni račun, knjigo pa vam po 26. novembru, ko izide, pošljem po pošti (častim poštnino) ali jo prevzamete ob predstavitvi knjige.

  hvala za podporo, klemen košir, avtor in založnik knjige

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s