home alone

kadar je chef sam doma, nastopi priložnost, da samemu sebi nakuha kaj takega, nad čimer bi ostali člani skupnega gospodinjstva vihali nosove … za vkuhavanje žolce in pedenanje vampov danes sicer ni bilo časa, ampak priprave za zapitek komaj rojene mične gospodične so kljub temu vsebovale tudi obložitev želodca z relativno krepko košto, ki bo zdržala neenakopraven boj s črnimi češkimi kozliv predpivsko ponev je chef integriral:

  • na kocke narezano budjolo
  • kuhan rjav fižol, z vodo vred
  • dve pesti mladih špinačnih listov
  • dva stroka česna
  • sol, poper
  • parmezan za čez

proces je bil jako enostaven in nikakor ne tako razvlečen kot kafkov … pa tudi končal se je bolj konkretno: v ponvi praži kocke budjole, da sputijo mašč in ratajo lepo hrustljave in da cela hiša zadiši po njih … dodaj fižol z nekaj fižolovke in napali, da zavre … stisni česen, popopraj, narahlo posoli in na vrh vrzi še špinačne liste … pokrij in pusti par minut, da špinača pade skupaj … premešaj in pusti, da še malo povre … prestavi na krožnik, čez naribaj parmezanca in zaužij pred televizorjem … krožnik pusti na pultu, da boš vanj čez deset ur in nekaj takega kozlov dal še v mikrovalovki odtaljene in segrete pilane fafrike … juhej!

soundtrack: james brown – it’s a man’s man’s man’s world

2 thoughts on “home alone

  1. dragi napo, najprvo čestitam za narastek! priložnostni trk s kozli ob priliki, nujno. če dobro prisluhneš, pa tale ponev kar kliče po toplem bučnem olju, ki bi se nemara odrezalo celo bolje kot parmezan. zdravstvuj!

  2. marija, bučjaka sem pa res pozabil … definitivno ga vzamem v obzir ob naslednji pivski priliki … kar verjetno ne bo tako kmalu, pa vendar: it’s the thought that counts!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s