opozorilo

državni aparati in dežurni dušebrižniki širom sveta v vsakem trenutku čutijo potrebo, da nam povejo, česa naj ne bi počeli, kaj je škodljivo, kaj ni dobro ali je celo izrecno škodljivo … lea eva in jadranka mislita, da smo brezobrizni zakrknjeni prasci, ker jemo meso,  komat misli, da bomo zdaj zdaj pocrkali, ker pijemo gnojnico od vode iz pipe, nekoč pa je pisal tudi feljton o tem, da smo vsi, ki si umivamo zobe z flourizirano zobno pasto neke sorte kaskaderji … dodatno ne smemo jesti mastne hrane in uporabljati mobilnih telefonov … jesti moramo vsaj petkrat na dan in v istem času spiti vsaj 6 litrov vode … in seveda, da ne pozabim: za dobro počutje je treba na tešče zaužiti žličko medu, štamprle jabolčnega kisa (domačega, ali vsaj ašičevega), ščep kvasa, žlico olivnega olja, pasto iz čez noč namočenih otrobov in lanenega semena … pa še kaj, ampak tisto lahko po jutranjem polurnem teku in dveh nizih tibetanskih vaj za pomlajevanje ter pozdravu soncu … primerek pogleda na to problematiko si lahko ogledate tukaj (z vklopljenimi zvočniki, prosim) … seveda gre v veliki meri za licemerje, kajti  ne vem, če kdo v resnici verjame, da polmetrski napisi “kajenje ubija” na škatlicah cigaret zmanjšujo razvado … no, ampak oporoilca potrošniškim blejalcem meketavčkom gredo naprej in se zdaj selijo tudi na steklenice … francoske noseče gospe bodo od sedaj naprej opozorjene, da “ima uživanje alkoholnih pijač med nosečnostjo, celo v majhnih količinah, lahko resne posledice za zdravje vašega otroka” … napis bo obvezen na vseh v franciji proizvedenih in istotam prodajanih flašah piva, vina in močnih alkoholnih pijač … ha, pa ravno francozi so se tega spomnili, in to z vsemi svojimi zakajenimi bistroji, restorani in pisarnami vred … verjetno pač zato, da bodo potem gospe krivdo za prvi prehlad svojega otroka pripisale unemu požirku penine, ki so si ga privoščile, ko je clearblue dahnil svoj da … chef predlaga še kakšno opozorilo, da bodo flaše ponujale čtivo še komu drugemu, ne le nosečnicam: pitje piva lahko povzroči riganje in  povečano odvajanje urina! … uživanje sadjevca na organizem ne deluje enako kot uživanje sadja! … pitje alkoholnih pijač povzroča slab zadah in ima lahko negativne posledice na vaše socialno življenje! … pitje alkohola povzroča povečano prekrvitev kože na ličnicah in rdečico! … na zdravje, oz. kot bi zahropel slovenski ulični poet klemen klemen: ma ne me fukat, stari … a pizda še ga bomo pil, zato da bomo v seb use bakterije pobil!

4 thoughts on “opozorilo

  1. Res, Jadranka in Lea Eva se tudi meni zdita zoprni spričo svojega zelotstva: v protest svetujem članstvo v PETA. ne, ne gre za People for Ethnic Treatment of Animals

  2. he, super je tale z drinkerskim socialnim kapitalom … uboge nosečnice! … že tako je nosečnost velik šok za kariero, zdej pa še ta dokaz posledičnega izpada dohodka zavoljo nepitja, ajaj … peta je pa prav gotovo tudi trn … kaki ste!!!

  3. Pingback: Češpov njok » Vino v šolah

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s