siva pot

včeraj je nekdo prišel semle, ker je v iskalnik vtipkal naslednji niz črk: vina gorenjske …  global warming dela, ni kaj … na voglu bodo namesto smučarije nasadi cabernet sauvignona, na obrežja save bohinjke bomo hodili na trgatev renskega rizlinga, na kredarico pa ne bomo več nosili šnopca v ruzaku, saj bo pod triglavskim domom lepo urejena vinoteka z vini okoliških vinarjev … na zdravje, ejga!

5 thoughts on “siva pot

  1. … pa datlje …

    Sicer sem pa vsled tem trendom že postavil na svoj Kamniški balkon z vzhodno lego dva trsa. Modri in beli pinot. Bom obvestil, ko bo trgatev.

  2. Še tole. Pred leti sem enkrat na Val 202 poslušal Slavkota Zgonca, priznanega hortikulturnika, ki je rad svetoval o lončnicah in še raje potrebne pripravke gnojil in strupov odmerjal v kilogramih na hektar, ko je na vprašanje poslušalca, “Kaj naj naredi, da mu bo v Kamniku trta lepo rasla in še bolje rodila?” po zanj neobičajni pavzi dejal, da je to misija nemogoče in da lahko cenjeni poslušalec v najboljšem primeru pričakuje senco, grozdje pa da še za kis ne bo in da ga naj raje čim prej potrga dol, da bo vsaj sence kaj.

    A takrat še nismo vedeli za globalno segrevanje, tako da sem prepričan v velik hektarski donos mojih dveh trsov.

  3. kul, izlet je torej takle: na primorsko k vale po arašide (upam, da bodo že nasoljeni), vmes doma izkopljemo kakšen ananas in šibnemo k sašotu na modri pinot … če si si seveda že omislil tudi 2,25 litrske sončke, takozvane centibarike, v katerih boš negoval sadove svojega trdega dela … belega pa kar zgoncu pošlji, da si nameša en špricer, ko bo naslednjič pozno v noč opravljal gerbere in fiksije na ra slo …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s