ne povej naprej!

hja, ni kaj, leta naredijo svoje, v zameno za izpadanje sivih las pa nam ponujajo obletnice in s tem razlog za festanje … sicer samo enkrat na leto, ampak podarjeni priliki za veselico se ne gleda v zobe oziroma na pogostost … 28. junija 2006 sem prvič potipkal tukajbložno tastaturo in lani ob prvem okroglem jubileju razpisal veliko tradicionalno nagradno igro … zgodovina poroča, da je na slavnostnem žrebanju imel blazno ogromno srečo kamenko, ki je nagrado potem dejansko tudi pokonzumiral … ker je ime lanskega gejma vsebovalo tudi besedo tradicionalno, nimam druge izbire, kot da tudi letos razpišem

VELIKO
TRADICIONALNO
PRAZNOVALNO
NAGRADNO
IGRO

nagrada je ista kot lani: večerja za dva v chefovini! … tudi pravila so podobna kot lani, le da kontestantom omogočajo večjo stopnjo osebne svobode … takole je: v komentar k temule zapisu ali na napo@kruhinvino.com napiši svoje ime, hvalnico kruhu in vinu ter ključno besedo po lastni izbiri, ki bo služila za rdečo nit/koncept nagradne večerje … primer: sem janez novak, kruh in vino sta dbest, ključna beseda je aufbix … (in potem bova s chefico pripravila večerjo, katere rdeča nit/koncept bo beseda aufbix – verjetno bomo cel večer rožljali z noži in jedli klobase, saj veš, kako gre: aufbix!-noževun!-črevenaplot!-porkamadona!) …

naj za zaključek povem, da je omenjena večerja kamenkotu zelo spremenila življenje … ustanovil je svoje podjetje, ga deset mesecev za tem povezal s skupino mayer mccann in ob tem postal izvršni direktor grupe … tako da bodite pripravljeni, da se vam bodo po obisku chefovine začele dogajati ultra fine stvari … prav zato tole nagradno igro zadržite zase in zanjo ne povejte nikomur sploh … manj kot vas bo sodelovalo, večje šanse imate za uspeh! … gud lak!

aja, še deadline: prijave sprejemamo do 5. julija 2008 do polnoči …

24 thoughts on “ne povej naprej!

 1. Veš, včasih odprem hladilnik, gledam tiste uboge police in si mislim: “Kaj bi jedla? Kaj?”. Ko odprem Kruh in vino, bi pojedla vse! Kruh in vino je zato definitivno najbolj slasten blog.

  Moje ime je Tamara, sem že samostojna podjetnica, ampak potrebujem še ultra fine reči in tudi ultra finega obroka se ne bi branila. Dolgo sem premišljevala o tem, katera bi bila najbolj ključna beseda in zdaj jo imam. Ključna beseda je: “navito”.

 2. Jajce, sladkor, kruh in vino…in že imamo kraški “kruh-jajce” za odrasle. Itak, da sta najboljši sestavini brot in žlahtna kapljica, ker me spomnita na chefove kulinarične vragolije na dabest napisanem blogu o futru.

  Tudi jaz, Alain, sem samostojni podjetnik, ki bi rad jedel pr’ Napotu 🙂
  Klučna fraza pa naj bo “ke mona“.

  Rad bi se zahvalil še polovici 8.a razreda, mentorici in vsem, ki ne boste sodelovali v nagradni igri.

 3. Blog je res za prste polizat, ampak pri nas v glavnem kuha Alain, zato ga prebiram predvsem zato, ker je smeh pol zdravja 😉 po tej plati mi je še posebej ostala v spominu priprava Jerneja Damjana, ravno prav zakrknjenega
  In ker imava tako 50% več šans, se prijavljam tudi jaz. ključna beseda naj bo “Henry”

 4. Sem poltergeistka, coprnica, prijateljem in domačim znana kot Vale, ki si skupaj z Groznim vedno znova oblizuje vseh 20 prstov, ko skuha kruh nu vinovske špagete iz pečice po domače imenovane napotove špagetnike, zatorej naj bo ključna beseda MazingaZeta 🙂

 5. Moje ime je Vanja in rada jem. No ja, kuham tudi, vendar se ne branim, če mi kuhajo drugi. Šnofanje po Kruhu in vinu je fino za razširjanje kulinaričnega obzorja! Ključna beseda? Absorbcija

 6. …ker mi branje bloga gre v slast, zelo radi pa tud’ nasveti-recepti-ideje padejo v ponev na mast….. no, zdaj blog bereva že oba z Majo, slediva Chefovim nasvetom, kupiva tud kako priporočeno knjigo, tako da z veseljem, ako bo sreča na sončni strani moje kastrole – prideva z veseljem. keyword:EKSPERIMENT name: Andrej

 7. Moje ime je Tit, rad jem, še raje pa kuham. Kruh in vino je obvezno čtivo, ko pride do domačih in svetskih receptur in odličnega smisla tako za prozo kot humor. Ključna beseda? Obzorje.

 8. U, pojzda, na tole se pa moram prijaviti: ne le, da rad jem, da vse pojem, in da mi solze radosti tečejo, če odlično jem; prav rad bi izkusil to dodano vrednost Kruhinvinotove kuhinje, rad bi videl, kaj ŽLEHTNEGA zmore mojster pripraviti, če lahko prav žlehtno zavrti kuhalnico in nože na tak način, da bomo na koncu samo že obležali na hrbtih, sopihajoč od kulinarične naslade, STRASTNO prebavljali sladosti njegovega mojstrstva in si mislili, da nismo le Boga za jajca, pač pa tudi samega hudiča za rep zagrabili.

  :-]

 9. Moje ime je Kamenko. Sem branilec naslova Chefove tradicionalne nagradne igre.
  Zaradi bloga kruh in vino sem postal slaven.
  Ultra finih stvari nikoli ni dovolj, zato izzivam s ključno besedo “nezaslišano”.

 10. matej rad je pika in pije dobra slovenska vina pika ki jih šele počasi spoznava pika pika pika dosedaj so ga precej navdušila tista iz severovzhodnega konca pika hrana pa dvopičje mast gre v slast vejica eat more meat vejica najboljša krava plava pika ključna beseda dvopičje VINANANA

 11. Pridem že zjutraj na Kruh in vino pokukat, če se mi bodjo začele cediti sline prec al takoj…potem okoli kosila mal pobrskam po receptih in se naslajam nad fotkami in na žalost grem tako podkurjena v službeno menzo na soočenje s kruto realnost…za posladek si privoščim spet kakšno hišno virtualno dobroto. Ahhh.

  Moje ime je Darja in priznam, sem odvisna od Kruha in vina:)
  klučna beseda: smrt hujšanju!

 12. Dolgo sem razmišljal, na kaj me spominja besedovanje v kruhinvino. Zdi se mi kot najboljše od Roland Gööcka idealno umeščeno v novi medij – pa še domače povrhu.
  O hrani pa mislim takole: Patria mea totus mundus est. Pa naj bo to še moja ključna fraza
  Ivan

 13. ime mi je domen in hujšam. Zato ne smem jesti ničesar, sploh pa ne testenin in morskih sadežev. Je pa res, da je blog Kruh in Vino odličen shujševalni pripomoček, saj mi gre glodanje korenja ob branju receptov in gledanju fotografij, bolj gladko po grlu.

  ključna beseda: prosim, ne me silit z dobro hrano, ker bom prisiljen vse pojest (ok, beseda je v tem primeru vzeta bolj prosto).

 14. Sem Mojca, nisem samostojna podjetnica, nisem slavna… (če bom nagrajenka, pride tukaj besedica ŠE????)
  Bloga Kruh&vino pa skoraj ne maram, ker si skoraj ne drznem kuhati jedi, ki jih Napo pripravlja. Vseeno sem redna bralka in slinecedilka.
  Ampak uni “konkarne” od par dni nazaj me pa mika…

  Ključna beseda naj bo; sramežljivost

 15. Kruh in vino je kul ker Napo o hrani piše z znanjem, ljubeznijo, humorjem in ležernostjo.
  Lenča

  beseda: jugovzhod

 16. Moje ime je Tina
  in kruh&vino je navdih.
  Ne le, da je hrana fina,
  besede so pogosto prav prijeten prepih.

  Znam s kuhalnico mahat
  in lonce prestavljat,
  še raje pa grem se
  gurmansko razvajat,

  Ključna beseda: kolosalno

 17. Ključna beseda: prepozna!!!.((((

  Tolažila se bom s sardinami po ligursko, dušeno poletno zelenjavo, krompirjem z rožmarinom iz pečice, solato z d omačega vrta in čokoladno pomarančno torto.

  Opis: gospodinja na za začasnem gospodinjenju.

 18. Ključna beseda: še ena prepozna!!!

  Grem jokat pred hladilnik 😦 In sestavit kak glorificiran sendvič. Beri: popečen kruh, popečena govedina, solatka, jajček, sir… mogoče še kej zraven skoči.

  Opis: jezna…

 19. centri, s hladilnikom je zgleda tako, kot z omaro: vsakič ko bejba pogleda not, nima kao nič za obečt/pojest…
  alain, ke mona, jaz sem bil 8č, ne 8a, hehe …
  špela: pribeleženo, bat hu is henri? …
  vale: hu, ti in mazingazeta bi bla skp za z našim otrokom, ker je ravno (na srečo v blagi) fazi transformerjev …
  -onka: tudi pri ustvarjanju kruha in vina gre za razširjanje, in to ne samo obzorja, hehe …
  andrej: vsa čast za mast! … in rimo, ki štima!
  black: enakomerno nazaj! … keep rockin’!
  si.r.: hvala za novo sočno besedo, “pojzda” sounds nadvse good to me …
  kamenko: nezaslišano, ti bi še? …
  matej: kaj pa velika zečetnica?
  svizčevka:
  nujno bo treba menzo zamenjat!
  senior: a veš da sem lih zadnč hotu fotru odtujit od rollanda sam svoj mojster, pa me je skor na gobec?
  domen: ti si vedno hujši!…ko boš dovolj hud pa povej, da prinesem kakšen fin sendvič na šiht …
  mojcej: kar korajžno užgi po konkarneju, nič sram bit, tle smo sami domači …
  lenča: še enkrat sori za un rostbif … ne bom več!
  siničica:
  če ne boš izžrebana, si pa resna kandidatka za prešernovo nagrado za pesniški opus …
  mija & oolong: glede na napisano vama kljub zamudi ne bo hudega …
  hvala vsem, in upam, da se spet pofočkate ob letu osorej!

 20. centri, narodu, ki ima tako agilne, všečne in sugestivne samostojne podjetnice, se ni bati prihodnosti … mogoče pa kakšno ušpičimo še pred naslednjim letom, hehe …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s