tretja julka

medtem, ko smo ondan tukaj čebljali o dveh julkah, childovi in powellovi, je chefica poprijela za kuhownco in kot svoj hommage ta stari, originalni juliji, in po njenem receptu nacumprala orng dozo dišečega, mehkega, krepkega bfburginjona:

res je bil hud-gud: sladkaste, mehke glazirane čebulice, sočni šampinjoni, globoka, bogata, umamijasta omaka in kosi nažlico mehkega mesa so poskrbeli, da je cela kuča dva dni omamno dišala in povzročala slinoced … brbončice so radostno plesale, ko pa se je veselici pridružila še flaša premjerkrujevskega burgundca (hvala stricu iz amerike!) so še zavriskale in veselici ni bilo videti konca … benigni ima prav!

6 thoughts on “tretja julka

  1. Waw, tud izgleda tko kot je napisano.
    Zadnjič si s tistima dvema julkama sprožil revolucijo tudi v naši hiši :S No, ne glih revolucijo ampak “putra ni nikoli preveč” se med hahljanjem večkrat sliši … Česa iz mega-bukve se bom najprej lotila, pa še razmišljam … Jp, ti si kriv 🙂

  2. Tega podviga sem se pa tudi jaz hotela lotit pred tedni. Pa sem obupala, ker nisem prišla do odgovora, kje dobit 18-24 white pearl onions. Kje si jih dobil ti?

  3. katja, jih nisem – kupil sem najmanjše čebulice, kar sem jih našel na placu … pazi le, da jih ne prerežeš, kuhati moraš cele, sicer razpadejo …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s