predtrenirkanje

že res, da je trenutno najbolj trendovsko oblačilo v naši državi trenirka, ampak preden si chef na volilno nedeljo (ali pač na any given sunday) obleče to športno-udobnostno prekrivalo svoje nešportnostne fizične pojave, je čas za postopanje po bajti v še bolj determinirajočem dresu: v pižami … med pižamskim lutanjem čas počasneje teče te baš zaboli kako čas teče in opravilna sposobnost se zreducira na najnižjo možno stopnjo … in v takih sladkih, lenobnih nedeljskojutranjih momentih je pravi čas za uprizoritev laganice med laganicami – tartufne frtajčke:

 

nedeljsko jutro je primerno tudi iz semantičnih razlogov – s takole frtajčko namreč ni nič dela … sledeči proceduri pač ne moreš reči delo: v tri jajca vmešaj dve žlički tartufate in mešanico zlij na žličko staljenega masla v ponvi; ogenj daj na minimum in pokrij … čez tri minute poglej, kako je kaj pod pokrovom … če je jajce skoaguliralo je že, če na pe še ni … ko je, zvrni na krožnik, nareži in potresi s parmezanom …

ko poješ, obleči trenirko, si zapiši številko na roko, pa hajd v beli svet …

soundtrack: velvet underground – sunday morning

4 thoughts on “predtrenirkanje

  1. Šef Pahlavijevega Savaka Bakhtiar je bil prepričan, da je pižama najboljše oblačilo. Če mu ni bilo treba ven, je gospod preživel dan kar v njej. In svilenem šlafroku seveda. Tega se držim tudi sama, ne zgleda lepo, ampak jaz obožujem pižamo 24/7! Ste pa res pridni, da zajtrkujete, chez nous postanemo lačni šele okrog ene popoldan. Ampak takrat pa res že hudo lačni. Nice frtaja pa max enostavna!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s