stigo je …

res, indeed … prišlo je novo leto, z njim pa, praktično brez možnosti za počasno ogrevanje mašin na delovno temperaturo, resno profesionalno divjanje, pred nekaj minutami pa je v kruhovinski štab prispelo tudi detajlno statistično poročilo o izbiri nosilca spomenice zlati silvo 2013 (sicer ni na petindvajsetih straneh, ampak je vseeno kredibilno in dokončno) … takoj ko bo sporočilo opravilo še vse tehnične procedure za javno objavo, boste do vpogleda vanj upravičeni tudi vi, že zdaj pa lahko razkrijem, da gre pri tokratni ediciji natečaja ze leto dramatičnih sprememb in obratov … več kmalu! … do takrat pa lahko v mini igrici ugibaš, kaj je chefica v času tekmovalne vročice, torej na silvestrovo, skrila v tale vol au vents:

volovonc

kdor prvi navede pravih pet sestavin (navedeš jih lahko samo pet; sol in poper in olje in maslo ne štejejo), ga čaka s’plajs!

22 thoughts on “stigo je …

  1. huhu, lepo se je vsulo 🙂 … ampak nismo še fertik, prišli smo do številke štiri … je pa res, da še vedno čakamo na objavo silvovih rezultatov in je še cajt …

  2. mal se bom delu pametnga. napisal si kaj je skrila not, se prave v nadev ne vu testo.
    to je tko če se držemo SLOVENŠČINE. se pravi za one inu grebe, ki bi po nkrat ugibal kaj za en nadev je v totemle ‘vol a ja mesar’.
    LePomešaj

  3. hja, nič – silvotovi rezultati so objavljeni, tukaj pa nismo prišli do nekega resnega napredka … bojan je sicer semantično pravilno namigoval, da je pomebna vsebina volovencev, torej to, kar se v posodah iz maslenega listnatega testa (moka, maslo, premaz iz stepenega jajca) skriva in da bi bilo moko pametno izključevati iz prve peterke … no, pa četudi bi to spregledali, bi še vedno bili ostali brez pravih petih – še najbiljžje esenci je prišal, kdor se je vrtel okoli rakcev; bili so repki škampov … omaka zanje pa je temeljila na fino sekljani šalotki in sladki smetani, dodanih je bilo še malo nakockanih bučk in korenčka, med dišavami pa je imel glavno besedo pehtran … smo se pa malo pohecali ane, to pa tudi šteje …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s