10 y.o. XO

hja, tle smo: deset let že napotnik cimpra po kuhinji, pritiska sprožilce, nabija po tipkovnici in na wordpressovi platformi klika na gumb publish/objavi … po moji uri je prva desetletka minila hitro in vsaj na tej strani kruha in vina smo se imeli fajn; iskreno upam, da podobne občutke delite tudi na drugi strani … v desetih letih je 183.759 obiskovalcev doniralo oči za 1.464.529 ogledov 935-ih zapisov … te številke so sicer zame čista abstrakcija, veliko več mi pomenijo znanstva in prijateljstva, ki jih je sprožil tale blog, zanimive debate in nova kuharska znanja, ki jih zagotovo ne bi pridobil, če me ne bi drajvala kruh pa vin … zdaj, ko se lahko  ponašam z v naslovu zapisanimi konjaškimi oznakami, bi se mogoče  iz kruha in vina nadgradili v kakšno takole finočo:

logo.jpg

ne bi bilo slabo, za eno tako proper praznovanje, kenede? … no, in ker za praznovanje potrebujemo goste, je jasno, da tudi ob deseti obletnici na hudo praznovanje v našo hišo vabim koga izmed vas: v komentarjih tu spodaj (in samo tu spodaj, ne na fejsbukih in drugod) zapiši kakšno kruhovinsko besedo ali dve, ker je obletnica deseta, imaš časa za to deset dni; 15. julija ob 24.00 se bode reč (to je prijave na fešto, ne blog, hehe) zaprla, nato pa sledi žrebanje in ostale peripetije … kolkr kosov kruha, tolkr glažev vina, živijo na svet pa take fore!

28 thoughts on “10 y.o. XO

 1. Nej bo ko-njak ka-jak al pa klobuč-njak, samo da je pošte-njak in napred-njak. 🙂
  Z željo, da boste kmalu Hors d’âge vas berem in pozdravljam!

 2. Čestitke za doseženo XO kategorijo, še dobro, da od letos naprej velja za takšne kalibre Compte 10, da ne bi kdo iz stare šole mislil iz naziva, da nam nalivaš čistega vina šele 6 let :)… še na mnoga leta 🙂

 3. Huh, tale tvoja ura čisto prehitro laufa. Pred desetimi leti sem tudi jaz štartal blog, severjug, ki pa je bil precej krajše sape 🙂

 4. Kruh in vino je postala zame obvezna tedenska postojanka za kuharske ideje, dodano vrednost pa prinaša še s potovalnimi nasveti o Pragi. Nek tak slovenski Bourdain. Keep calm and carry on.

 5. Vse najboljše ob tvojem XO letniku in še dobro, da od letos velja za XO Compte 10, da ti ne bo kdo pripisal le 6 let, kar bi bilo krivično 🙂

 6. Iz morja/njive/gozda v lonec, iz glave v blog/bukve pa svetu v veselje = Napotov recept za sladko/umami življenje. Hvala za doslej in gremo naprej!

 7. To ni pravi komentar, ker najverjetneje ne bi mogel priti.
  Rad pa pohvalim delo, trud in rezultate. Prosim še.

 8. …kaj naj rečem, ob prebiranju kruha in vina, ter ostalih stranskih produktov, leta še hitreje tečejo. Pa se zato ne pritožujem. Na zdravje in tako naprej!

 9. Če bom izžreban prinesem en “brisket” in en “pork shoulder” BBQ – direkt iz dima! Tale blog je kriv za marsikaj tudi pri nas! Še na več 10k!!! 😉

 10. Brez Napotnika bi bilo tudi pri nas kar kaj drugače. Če bomo izžrebani prinesemo en brisket in en pork shoulder direktno iz našega BBQ smokerja! Kruh pa vin se baje dobi pri vas ne? Še na mnogo 10k! 😉

 11. Takole bom djal:

  Najlepša hvala za vse Napotke, čestitam ob prvi dekadi in se hkrati z neučakanostjo in radostjo veselim druge, tretje, četrte in tako naprej.

  Na zdravje!

 12. posluš ti mene prjatu (bolš čitaj),
  X=1(0)
  kolk jz tebe poznam, je tole šele začetek, torej nit levo nit desno, nego samo naprej!
  Le Pomešaj

 13. Ob takšnem jubileju lahko samo dvignem kozarec visoko v zrak in vzklikam še na mnoga leta!

  P.s. Tista mangulica se še kar nekje po shrambi valja…

 14. Trije razlogi zakaj je dotični blog izboljšal družinsko prehranjevanje:
  1. sestava tedenskega jedilnika je obvezen del družinskih obveznosti
  2. noben, a ma res, noben preizkušen recept s K&V nas ni pustil hladne
  3. akrobacije visoke kulinarike so s pomočjo re-kreacije tudi navadnim smrtnikom razložene v njim razumljivem jeziku.

  Naj traja!

 15. Sem skoraj polstoletnik,ki se amaništa ne ukvarjam z tanovo tehnologijo(no fejsbuk,no tviti,no mobitel..).je pa edina stvar ki jo dnevno spremljam..(.v službi,doma ne pridem do računala,žena djeca i to…).uganeš,ne ..tvoj blog….Za delo in predvsem voljo…kapo dol napo…naj živi vino(pa malo tut kruh)

 16. Ker se strašno radi zabavamo ob branju, nato uživamo v rezultatih po tvojih receptih (vedno ratajo!), naj bo Kruha in vina še mnogo, mnogo let!

 17. Napotnik nas napapca in napoji, da smo vsi napackani okrog ust. Napaberkovane napotke napiše v napravo brez napora – naparfumirano z napevom.

 18. Napotnikovi zapisi so tudi v meni vzbudili željo za novimi recepti,ko so jih objavili v OK,največji poklon pa mu je dala moja hči,ki je po njegovih navodilih spekla svoj prvi kruh.
  Hvala!
  Irena

 19. Poleg nešteto odličnih receptov in zanimivih idej, ki sem jih dobila na tem blogu, ti bom večno hvaležna za objavo o ribogojnici Zobec…še z ne enomesečnim otrokom smo šli po lososa 🙂 Upam, da bo blog deloval še mnogo let.

 20. Čestitke za destko, tak jubilej ni od muh zato le pogumno naprej, saj kot vemo je “pravo” vino z leti samo še boljše, pa svež kruh in zmaga!!!

  Od samega začetka spremljam blog in preko idej in receptov, smo poiskusili marsikatero zamislico in naredili kakšen družinski kuharski dvoboj, ki je bil pri mlajši publiki odlično sprejet. Kot izzvi pa nas jeseni pa Praga čaka 😉

 21. Prebiram za nazaj in zato malo kasno čestitam ob desetki! Pa naj jih bo še mnogo! Za mene top blog, ideje za razvajanje brbončice, zapisi začinjeni s humorjem in prenekateri glasbeni kos, ki me je poslal v raziskovanje avtorja ali celo zvrsti! Hvala za desetko in idej polno naslednjo 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s