putrmaher

menda ima francoska kulinarika samo tri velike skrivnosti: maslo, maslo in maslo … še posebej v prazničnih cajtih s tem cenjenim okusonoscem, navkljub krivični stigmatizaciji s strani zdravoživljenjskih frikov, ne gre šparati, kaj šele se mu izogibati … ni ga čez frišn putr, zato se kruh & vino zahvaljujeta gospodu vinkotu mleku iz kašeljskih mlekarn, ki je s svojimi sodelavci razvil izjemno priročno metodo izdelave manjših količin masla, za katero ne potrebujete niti mikserja, niti elektrike … teglc za vlaganje in krepka ročica sta popolnoma dovolj:


vinko je off the record pridodal še, da se putr naredi hitreje, če smetano uro pred šejkanjem vzameš iz hladilnika … nemanualne tipe, ki vseeno preferirajo elektriko in imajo na zalogi produkcijska sredstva, na tem mestu usmerjamo k brezdelni metodi … vse je legitimno, edino z margarino ga ne menjaj! … taku, s putrom ste založeni, se pravi, da lahko začnete z resnimi pripravami za zlatega silvota … razpis izide jutri zjutraj!

7 thoughts on “putrmaher

  1. ermin, kar korajžno, mni kaj zajebat! … karmen, zadihal, zadiha, a še vedno manj, kot da bi po putr laufal v štacuno, vale, no problem, ampak dostava bolj slabo dela 😉

  2. Pingback: Češpov njok » Čoko bombe

  3. Ful dobr!!!

    Js se pa spomnim, da smo enih sto let nazaj (al pa 15.. mogoč) nabavl eno fancy zadevico, ki se ji je reklo ‘ročni mešalnik za smetano’ al neki takega – oranžne barve je bla, si morau stresat ko šment, da je smetana ratala… Pa v bistvu sploh ne bi rabli kupvat, kr navadn kozarec za vlaganje čist velja!! Nobl!!

    Zdej pa tud če energetska kriza pride al pa vse propade, mi bomo še zmerm putrček jedli!! Super!! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s