že spet osorej!

marička, saj se počutim že kot ivo in polona, ki sta menda tisti sladeov komad ponovila 272-krat … no, kruh in vino ga žgeta šele tretjič, ampak ker sta mlada in rada dobro jesta in pijeta, ni hudič, da ne bi skupaj s svojim bralstvom podrla tega rekorda … toraj, potem, ko je na prvem žrebanju do svoje župe prišel kamenko in je lanski žreb na jugovzhod poslal lenčo, je letos čas za tretjo

VELIKO
TRADICIONALNO
PRAZNOVALNO
NAGRADNO
IGRO

ki jo ob svojem visokem življenjskem jubileju razpisujeta kruh in vino … v igri je, tako pravijo pričevanja dosedanjih zmagovalcev, izjemna nagrada, večerja v chefovini za dva … pravila so (za razliko od nekaterih zapisov, ki nekaterim povzročajo preglavice  pri dekodiranju receptur), popolnima  nekomplikovana: v komentar na ta zapis je treba vnesti kakšno vzhičeno besedo o izjemnosti tega bloga, pridodati še dobro željo ali dve, da kruh pa vin ostaneta motivirana za nadlajnje ustvarjanje … dodaten pogoj za uvrstitev v žrebanje je letos še določitev soundtracka, ki naj služi kot izhodišče za konceptualno zašpičenje večerje … da vam bo lažje navajam še primer veljavnega komentarja:

sem gregor g. … kruh in vino mi pomenita vse na svetu in edino kar si želim je, da bi ultra slastne zapise objavljala še naprej! … soundtrack: majda sepe – med iskrenimi ljudmi

ali

ime mi je janez … janez j. … že zdavnaj bi se preselil na mesarsko ulico, če bi tam poleg mesarjev imeli tudi internet … a dokler ga ne bo, bom kruh in vino raje spremljal v šundru svojega trenutnega bivališča, življenjska spremljevalka pa mi bo izjemne recepture kruha in vina še nakej časa pripravljala na starem štedilniku – upam, da še veliko, veliko let! … soundtrack: motorhead – eat the rich

no, in tako naprej, vsak po svojih preferencah … veljavni bodo vsi komentarji, ki bodo pribeleženi tu spodaj do 10. julija do polnoči … muzika, maestro!

29 thoughts on “že spet osorej!

 1. Sem Mojca, mojcej ali kar “Iz akvarija” in ker zelo zelo rada jem, moram hočeš nočeš tudi rada teči, da pokurim vsaj nekaj pridobljenih kalorij.
  Kadar berem “kruh & vino”, me vedno obidejo želje, da bi tudi sama kaj takega scoprala skupaj, a mi pogum kmalu upade. Vseeno mi kdaj pa kdaj kaj uspe, ponavadi kaj sladkega. Moram pohvaliti mojega moža, ki improvizira z morskimi dobrotami, picami in mesom in mu VEDNO uspe.
  Soundtrack: Run, baby run (Sherly Crow)

 2. Sem Tit, black, bajro, “ej ti”, itd.

  Sm bolj svetovne sorte in me je povsod dost, ni je razdalje kamor nebi rad potoval, pa če je to koncert v Kölnu, pivo v Pragi, novo leto v Maroku, vožnja s čolnom po Brugge-u, ali pa na polfinale SP v fuzbalu v Barcelono …

  Všeč mi je ker mi da kruh in vino vedet, da nisem edini kateremu je hrana, v teh državah in drugih, izkušnja katere ni za zamuditi! 🙂

  Soundtrack: James Taylor – Sweet Baby James

 3. Sem Tjaša in do hrane gojim globok ljubezensko-sovražni odnos. Najraje gledam z mirnimi ročicami in domišljijo narejene slaščice, mehka kolena pa mi naredijo vse izpeljanke iz kruha. Kruh in vino je večna inspiracija in prisežem, da bom zdaj, ko bom končno imela kuhinjo kot velika gospa, kakšni recepturi od tod vdihnila tudi življenje. Zato mora tukaj še vzhajati in še teči.

  Sountrack: The Stranglers – Golden Brown

 4. sem rok….s pomočjo kruha in vina in s pridnimi ročicami smo dosegli kar nekaj zadetkov v pajkl ( o zgrešenih enajstmetrovkah pa tokrat ne bom).Naj kruh in vino živita vsaj še kolikor je drobtin v lenuhu in kapljic v bokalu in s svojimi duhovitimi zapisi in priročnimi recepti trgata mreže v naši kuhinji
  Soundtrack : patti smith – soul kitchen

 5. My name is matej and I’m a kruhoholic, vinoholic pa bognedaj 🙂 o vrhunskosti in oboževalskem odnosu do zgoraj omenjenih priča med drugim to, da sem (žal neuspešno!) sodeloval že v obeh preteklih rundah natjecanja. Dragi Kruh in vino, ob tretji žreboletnici želim, da ostaneš sočen in okusapoln – z RSS-jem in kuhalnico strumno naprej!

  Soundtrack: R.E.M. – Walk Unafraid

 6. Absosmrkno! Na še mnogo smrgod.

  Soundtrack: “Dobim te, pa če potem takoj umrem” (Smrkci main theme v Slovenščini, 80s izvedba)

 7. ž sui Alain!
  ITAK redno berem… brez Kruh&vino pa bi SLO-kuharsko-blogerska srenja lahko samo izgubila. Keep on d’ dobra kuhalnica.

  Soundtrack: Mala Suerte – El senor del mundo

 8. Ime mi je Maja, MajaM. in kr naprej neki hujšam ;-)) Trdnost volje preskušam vsakodnevno s klikom na kruhinvino.com. Kadar obdelujete mesovje, ostaja volja neomajna; lahko je meni, ki sem vegi! Resen preskus pa so sladice, kruhi, zelenjavce, napitki, opojnosti, ki te odpeljejo nekam… da si rečeš: “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan!” Živel Kruh-in-vino!!!

  Soundtrack: A filetta – Cuntrastu

 9. Oj,
  sem Alenka in “kruh in vino” je zame vse od A do Ž: Atraktivno-Bogato-Carsko-Čarobno-Darežljivo-Enkratno-Fino-Genialno-Hvale vredno-Igrivo-Junaško-Kultno-Lepljivo-Mamljivo-Naravno-Opazno-Pravljično-Rastoče-Svetovno-Šefovsko-Toplo priporočljivo-Ustvarjalno-Vrhunsko-Zapeljivo-Željno.

  Soundtrack: Moja mila – MI2

 10. “Sem Barbona”. In vsi ostali zadrogiranci prijazno in vzpodbudno odvrnejo: Hi, Barbona”. Povej svojo zgodbo….. A je res potrebno sploh kaj razlagati…Ko po par dneh (ali včasih tudi dosti več), odprem čarunalnik in ni veliko novega na K&V, me resno in iskreno zaskrbi za telesno ino dušno zdravje avtorja. Lepo prosim, da se ne bi nikoli prepustil kakršnim depresivno-obešalnim-zaključevalnim mislim. Pliiisko!!!!!!! Neee! Toliko dobrih idej, božanskih fotografij, napotkov, predvsem na temo:”to bom naredu šam”, težko najdeš na enem koncu, predvsem, pa ne v slovenščini.
  Soundtrack je kičast, ampak paše!
  La Compagnie Creole: C’est bon pour le moral

 11. Sem Mitja, rad dobro jem inu včasih rad tudi kaj dobrega zvarim za štedilnikom. Pri tem si s Kruhom & vinom sicer ne pomagam prav pogosto, ampak obljubim, da se bom poboljšal in v prihodnje redneje črpal navdih iz te izjemne zakladnice kulinarične modrosti. Častna poinirska! 😉

  Soundtrack: Kenji Kawai – Making of Cyborg

 12. Kruh & vino je nedvomno težko dosegljiv vzor na področju raziskovanja tehnike, prakse in predvsem kulture prehranjevanja ter splošnega uživaštva.

  Soundtrack: Stranglers – Peaches

 13. Ob prebiranju bloga z mojo drago velikokrat dobiva inspiracijo, t.i. navdih, za kakšno fino papo, kar sploh ni težko z dobro pregneteno in začinjeno spremno besedo (npr. z zgodbico o gospodu Stekiću itd,itd). Moram priznati, da so kakšni recepti znanstvena fantastika. Za jagnečje kračke recimo bom po moje skor zihr počakal da se kakšen gen stonoge prikrade v ovčko. V glavnem kup odličnih idej in receptov na blogu mi da misliti, da me ne bi presenetilo, če bi zvedel, da je blog v resnici proizvod dveh oseb (Napota in Chefa)! 😉

  Moja zelo cool izbira saundtreka bi bila pa kar Od Franca Frančeškina god Od Iztoka Mlakarja.

 14. ime mi je roni in sem blog odvisnik.. tokrat pa ne bom hvalil bloga, ampak bom hvalil njegovega pisca.. z istimi besedami, kot sem jih ze zapisal enkrat pri sebi..

  Boštjan Napotnik je multimultifunkcionalna oseba – bloger – kruh & vino, kuhar, gurman in voditelj desetke, kreativni direktor na Futuri, Dj Napo-Lee-Tano, povezovalec oglaševalskih festivalov, konferenc, …. , očka in prijeten sogovornik!
  Če bi bil Napo ženskega spola, bi bil bolj multipraktičen kot Rebeka Dremelj!

  Komad: Weird Al Yankovic – Smells Like Nirvana

 15. Dober dan. Sem nekje drugje. Sem mislil, da bo 12 korakov, pa sem ostal kar pri prvem. Moja zasvojenost je, očitno, premočna.
  Torej: “Pred Kruhom & vinom smo sami nemočni.”
  Aja, mogoče še 12. korak? “Ko se duhovno prebudimo, skušamo to sporočilo predati še drugim zasvojencem s Kruhom & vinom.” Mogoče tudi ta, ja!
  Muzika? Ma tu pa res ne more biti dileme: The B-52s in njihova Rock Lobster!

 16. ime mi je Špela in pogosto cedim sline ob kruhu in vinu, zaenkrat ostaja le pri slinah, ampak ob dovolj vztrajnih objavah bo morebiti kdaj prišlo do realizacije, to naj bo motivacija za naprej 😉 lovim zadnji rok za prijavo, ker sem iskala ustrezen komad in vidim, da je nekje drugje zgoraj nad mano našel ravno tistega slastno očitnega, ki sem ga iskala jaz 😉

  zato bo moj dopuščal več umetniške svobode: david bowie: space oddity

 17. Jubilejno osladna

  Sedem je na svetu čudes,
  Kruhinvino pot do osmerih nebes.
  Z očmi in z jezikom in z nosom, v otipu,
  včasih z ušesi se klanjamo tipu,
  ki praži in peče, blanšira in žlajfa,
  na debelo nareže stila pravega lajfa,
  pretoči, zakuha, odstavi, obrne,
  skrivnost nam veliko kuhe odškrne.
  Njegovo stališče kot visoko vrelišče,
  ko išče in najde, izda nam vse trike,
  se znajde v detajlu, pozna prave like.
  Hommelhofove fante, Bouleya v mestu,
  Tonka na Braču in Slavca v Skaručni,
  jubilejni aplavzi naši so bučni.
  Prhaja zdej čas, da kuha ni več hobi,
  ampak chef, chefica, minichefica, minichef, ustvarte gurmanski lobi.
  In če je igra velika tradicionalna praznovalna nagradna,
  naj ta bo čestitka jubilejno osladna.
  Ker ni vsak kruh Kruh in vsako vino ni Vino,
  želim ti, chefe, novo leto fino.

  soundtrack: jackson 5 – can you feel it (http://www.youtube.com/watch?v=bYPqZlhpbQo&feature=related)

 18. huh, to pa je muzika za moja ušesa – v mislih imam seveda vse te flattering besede … skupni soundtrack zanje bi nedvomno lahko bil tale: einstuerzende neubauten – yü-gung (fütter mein ego) … danke! … rezultate žrebanja pričakujte v naslednjih dnevih, trenutno še premagujemo temperaturni šok 32 vs. 14 … zaenkrat pa vsakemu en komentar na komentar:
  mojcej: kar korajžno, če dedcu rata, zakaj ne bi tebi, saj si vendar njegova boljša polovica!
  black: oja, pivo v pragi, za to bo tudi, upam, prišel osorej, hehe … piši več!
  tjaša: naj kuhinja velike gospe ne ostane nedotaknjena, kot so one na mtv cribs …
  rok: saj veš, da ključne penale ponavadi falijo najboljši igralci (razen pri jugosih vs. argentina v italiji ’90), točno tisti, ki jih običajno stisnejo v pajkl …
  matej: hej, mogoče je pa letos tvoje leto? … če ne pa upam, da se spet pofočkaš … ob letu osorej, hehe …
  fry: walda da 80’s izvedba, tile ta novi sinhroplavci sucks big time!
  alain: upam, da tvoja suerte v letošnjem žrebanju ne bo mala … je pa res, da si svojo porcijo sreče že pokasiral v fantasy footbalu, hehe!
  majam: sporoči, ko boš zres hotela shujšat, pa bom par mesecev pisal samo o mesovju …
  alenkal: dober abecednik, ni kaj – lhko bi ga uvedli v osnovne šole namesto avta, balona, copate …
  mami: sugestija iz soundtracka je vzeta na znanje in ne, res ti ne bo žal …
  barbona: zdravje je v redu, hvala … tokratna pavza je le počitniške narave … ajl bi bak!
  vale: kriza identitete ali zgolj rimanica? … grumpi 4ewa!
  mitja: ti, ti! 🙂 … ampak ker si dal častno pionirsko, ti verjamem!
  neja: mmmmmmmmmmmmmmmmmh!
  sašo: opusti težko dosegljiv – tvoje letošnje kruharije so izjemne!
  samjan: dober namig za genetske inženirje, hehe …
  had: radi te mamo, veliko veliko bolj, kot rebeko dremelj 🙂
  nekjedrugje: ne bi rad prejudiciral rezultatov žrebanja, ampak lobster se sploh ne sliši slabo …
  špela: a je izbor sondtracka povezan s temle bowiejevim verzom: “for here am I sitting in a tin can …”?
  jaegermeister: lovska, lovska je ta, lovska, lovska je ta, saj lovec pač laskati zna!
  mija: neverjetno, uspelo ti je ujet natančno točno zadnjo minuto! svaka čast!

 19. Če samo pomislim na vso slino, ki sem jo proizvedel ob strmenju v besede in fotke na blogu Kruh in vino, mi že začne teči slina. Takle blog človeka zapelje v sladostrastje okušanja in fantaziranja o konzumpciji, ki se ji ne reče zaman uživanje – ja, Kruh in vino je kvintesenčna rdeča nit o uživanju hranje, o užitkih v hrani, o uživalstvu hranskih stvaritev. Če bi ne bili zapisi dovolj racionalno odmerjeni, bo lahko prenekaterikrat dodobra saliviral parket, zatorej bi rabil lavor pod mizo …

  Hočem reči – Kruh in vino, za njim pa dooolgo nikogar na lestvici.

  Če bi bil po kakšnem naključju izžreban, bi nemara svojim 142 kilogramom povabil priključiti še 1XX kilogramov gospoda Pižame, ako bi ta blagovolil obiskati ta fest – *pa da vidimo!*

  No, morda bi pa vseeno povabil s seboj kakšnega dekliča, da se kaj nauči, kenedele. Morda celo Vale 😉

  Ah, zdele pa že fantaziram …

  Poslušali bi pa tole (predjed, glavna jed in desert):


  PS: I know, I’m fantasisizing …

 20. si.r, mislim, da pižame ne bi bil problem prepričat, naj pride naokoli … škoda res, da si na dieti … javi se, ko jo končaš, da ti priskočimo na pomoč pri ustvarjanju jojo efekta 🙂 …

 21. Napo, sam eno bom rekla. Pocasi bo cajt da bos tole bloganje obogatil se s kaksnim 3D (ki bo postal 4D)zapiskom, ki ga bomo postavili poleg Julije, Zlice in bulija (robija smo po zadnji steklarski NY izkusnji umaknili v ozadje).
  Soundtrack pa…
  Recimo Major Tom (coming home) skozi zgodoVINO…

 22. hehe, steklarska je bila huda … drugače pa pazite, kako vstopate v bajto, zdaj, ko ste vsi zagoreli prišli nazaj … razen če si res želite na pirček k obami, xexe …

 23. ja res bolj previdno odpiramo vrata, se posebej ker henri sluzbuje samo 2 ulici stran. je pa zato sezona jastogov ki so baje trenutno cenejsi kot hot dogi. pridete preverit?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s