zajtrk prvakov

se spomniš, kako sem dobro leto nazaj po službenem popušu za eno samo samcato točko na slovenskem oglaševalskem festivalu le vzdihnil o, ti šmorn! in ga potem tudi naredil in s soundtrackom napovedal revanšo … ki se je letos v dramatični končnici tudi zgodila in prenosni pokal v obliki velikega lesenega propelerja je zdaj spet tam, kjer smo ga zadnji dve leti pogrešali … no, ker se zmagovalcem spodobi jesti kaj drugega kot praženec (pa magari sto puta carski bio) smo koj planili po bolj prvaških stvareh … včeraj se je celotno futuristično postrojenje posedlo po grajskem dvorišču, nazdravilo s penino in zagrizlo v tople ocvirke, frišen kruh, kremasto špargljevo juho, bučne njoke z dimljeno sirarsko skuto, belokranjskega jančka, pire, špinačo, krostato in gibanico, vaš vdani pa je že prej skušal nadgraditi hotelske fruštke, s katerimi je bil prisiljen gvirati en teden … je uspelo? o, je … tale mafinski spinoff klasičnega hemendexa je pač frajerski, a ni?

pa še na tak relativen no-brainer je … potrebuješ samo modele za mafine, pečico in toliko rezin kuhanega pršuta, kolikor jajc kaniš shemendeksati … potem pa lepo na okroglo obreži rezine kuhanega pršuta in jih položi v namaščene modele in konstrukcijo dodatno ojačaj z obrezki … v vsak model previdno razbij jajce in vse skupaj postavi v na 180 stopinj segreto pečico … čas peke je odvisen od tega, kako zakrknjena jajca hočeš jesti … po osmih minutah bodo zagotovo že skoz in skoz prepečena, česar jaz nočem, zato ti svetujem, da jih, če si z mano, eliminiraš po petih ali šestih minutah, ko je rumenjak še malo tekoč … vsak hemendeks previdno prestavi na krožniček, potresi s soljo ter poprom ali pimentonom in postrezi z robo iz prejšnjega zapisa, da ne boš samo prvak, ampak tudi kaiser, hehe …

s soundtrackom bomo le še podžgali kraljevsko-zmagovalni duh: the fall – victoria

6 thoughts on “zajtrk prvakov

  1. mja, ocvirki in frišn kruh, pa jajc na ocvirkih…pa tako da jajc obrnem tud naopačke. nikol ne zaupam, da ne bi slučajno še kej neobeljenega ostalo. v pečici bi ga pa jaz verjetno prepekla čist preveč.

    ja, drgač je pa frajerski 🙂

  2. Ups…se mi je zdelo čudno, da tega še ne bi delal 😀
    Kakorkoli…oboje verjamem, da je dobro…tale zajtrk prvakov se pa lotim 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s