izpolnjena želja

ko je bil minichefov besedni zaklad še precej manjši, kot je sedaj, kakšni dve leti in pol je moral imeti, smo si ga še drznili pobarati, kaj si želi, da naj mu prinese dedek mraz … kot iz topa je izstrelil da silup za kaslanje … pa ga je dobilo, skromno dete, tistega brez recepta in še kaj za zraven … za naslednjega dedka mraza si je blazno želel hama perlice, in ko mu jih je službeni deda mraz prinesel, je ves navdušen vpil: to sem si zaželel in to sem dobil! … prav ta stavek, ki ga sicer zdaj ob obdaritvah uporablja celotna familija, je včeraj ponovil še enkrat: med furo iz vrtca domov je najprej izjavil, da je tako lačen, da bi pojedel dvanajst pic, kasneje pa je številko najprej popravil v 37, kasneje pa celo v tisočmiljardtisočev … ker babychefica zaradi izrazitega ignoriranja katerkoli druge besede kot sshee in daaa, nima glasovalne pravice, je ostalo pri pizza planu, v katerega je bilo treba silom prilike vključiti še telečji file, ki je bil že odmrznjen v hladilniku … pizzeria napo.lee.tano je tako včeraj zagnala svoje peči in iz hladilniških ostankov na svetlo izvrgla tale dva diska, lepši izmed njiju je izgledal takole:

fensi špensi pizza is telečmu filejem

boljši pa precej podobno – v bistvu je šlo zgolj za variacijo na temo … če si firbčen, kako se tole scmari, beri dalje …

 • pol kile moke
 • četrt kocke kvasa
 • brizg olivčeta
 • dva deci ultimativne pomidorske salse
 • dvajset dek sira za ribanje, kao jošt pa to
 • ena mozarella
 • četrt kile telečjega fileja
 • pol bučke
 • sol, poper

da ne pozabiš, si kar takoj našibaj pečico na ventilatorskih 250 gradov … testo itak veš: v moko nadrobiš kvas, dodaš sol, olivca in tri deci mlačne vode … zagneti kar mehko testo, ga pusti podvojiti se in medtem scimpraj nadeve: telečji file pusti kar v kosu, ga posoli, popopraj in v vroče vročem olju iz vseh koncev in krajev pobarvaj z rjavo dišečo barvo … dolij malo vode, zmanjšaj ogenj in pokrito duši kakšnih sedem minut … sir naribaj, mozarello daj na polcentimetrske rezine, bučko pa na milimetrske … zdaj je treba narazen vzet file: nareži ga na tanke rezine, podobno kot mozarello – če pušča še malo krvi, no sikiriki, se bo v pečici spekel do konca … skladateljstvo pa tako: na vsak protfan en krog, pa obadva namazat s salso … prvi krog dobi v krogu izmenjajoče se rezine mozarelle in fileja, drugi pa nariban sir in prek njega rezine fileja in bučk … deni v peč, dokler otroška nestrpnost ne zahteva, da jo vzameš ven … in jo razrežeš na tisočmilijardtisočev kosov … ako utegneš, sebi in chefici privošči še krigl černeho kozla …

soundtrack: nick cave & the bad seeds – papa won’t leave you, henry

5 thoughts on “izpolnjena želja

 1. jst ko sem bil zadnjic za tist kilav dan v ljubljani (in tebe ni blo, ker si pustu bogo zeno in otroke doma in si sel zurat in pit s cehi) sem se nic hudga slutec ponoc sprehodu na burek in lej si ga lej upadejo trije cist naspiceni modeli iz ogromnga avta in narocijo tri bureke. sam enga zacne mal ego zezat in naroci kr dva zase. ma ne dva, kr tri mi daj, ma kaj tri, pet, ma kaj pet,, daj mi ih dvadeset, ma jebat ga, stiriintrideset burekov. ma ajde dvaintrideset. pa jogurt…jasno?
  in nobel decko mu sicer mal nervozen (pomoje fantje niso bli glih iz njegovga genga) zavije vse te bureke. placajo… burek lover dobi svojo plasticno vreco burekov. se vsedejo v cist sfriziranga mercedeza in cao.
  jao, me je mal mel da bi se jst narocu kakih 17 burekov…sam nobel ni mel tolk specenih…

  tko da stari dej ze teh 37 pic na mizo…pa ne mutit s koscki

 2. (pravi pivopivci vemo, kateri kozel)

  ej, to je pa dobra ideja, najprej mocarelo in nato čez sir… doslej sem delala obratno, pa bom kar danes poskusila po tvoje (ker sreda je dan za pico pri nas)

 3. ibot, sej maš še zmer priliko: pejd semle, pa jih naroč sedemnajst, hehe; pa bo: mar spomin že tako peša? v marketu v mikulovu jih imajo tolk, da jih prodajajo … pa bojda tudi na ics vlaku za maribor in v lepi žogi; akvarij: plastenje j tele pizze je bil čisti impro, tako da ne vem točno, kako se je kaj prekrivalo po layerjih … upam, da bo ratalo … če ne pa naslednjo sredo naredi spet po starem 🙂 …

 4. Torej, jest doma pico napečem im potem … ? Na vlak za Maribor? Gremo femili z dregonsi u žogo pico zobat. Glih k bodo z Linzom zgubl po možnosti. Da bi se do teskota po en paketek zapelu? Edin če zberem naročil za cel avto?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s