kokobelo

evo, prvi letošnji resen kos odsotnosti od monitorjev, sestankov, urniških usklajevanj, špikeraja in ostalih drobnarij ki sicer polnijo piščev delovni vsakdan je mimo … 16 dni in 3.448 km je padlo mimo z blitz/shwoooooost efektom (z drugimi besedami: kao da se nije ništa desilo), a v glavah, pa tudi na sd karticah je ostalo kar nekaj spominskega materiala, iz katerega se bo dalo črpat, ko bo spet na sporedu kakšno sluzasto zgodnjefebuarsko jutro … no, memorije pravzaprav prav pridejo že zdajle, pri prebolevanju popočitniške depresijice, ki se človeka oklene, ko razpakira nasoljene brisače … prvi memorialni zapis tkorat prihaja iz 41.893269 stopinj zemljepisne širine in 16.160867 stopinj zemljepisne dolžine, kjer jee vsak dan (in to večkrat) dopoldne in popoldne moč ugledati tegale gospoda,

ki suvereno, doborovoljno in s smelim ter lahkotnim korakom vleče za sabo svoj voziček, v katerem ima naloženo brdo koščkov kokosa … model je bil interesanten ne le zaradi kulinaričnega firbca, ampak tudi iz oglaševalskega stališča, saj za razliko od plažnih ponujavcev kičeraja ni izbral taktitke direktnega težakanja z vztrajnim tiščanjem robe v fris potencialnega kupca, ampak se je poslužil tzv. jesiharske metode … se pravi, da je svojo oferto oznanjal z glasno vokalno interpretacijo enega in istega napeva … prisluhni:

super jingleček, ti rečem … po dveh poslušanjih ga že imaš v ušesih in ko nato enkrat na prigovarjanje dece (kar je v resnici bolj prikladen izgovor kot kaj drugega) le kupiš ta coco, ugotoviš, da je res bello in nato vsak dan nestrpno čakaš, kdaj boš iz daljave zaslišal prepoznaven zvočni signal …  ko pride bliže, pristopiš iz si za un ali tre euro poleg frišnega, dišečecega in sočnega kokosa kupiš še ogled po taljansko teatralnega, a stajliš spiranja eksotičnega sadeža … signor cocobello, kakor smo ga poimenovali, je tako s svojim elegantnim in frajerskim performansom suvereno skinil titulo najbolj simpatičnega salesmana letošnje poletne sezone … bravo!

(napovednik: v naslednjem memorialnem zapisu se bomo odpravili v (ja, v in ne med ali po, ampak v diamante … stay tuned!)

1 thought on “kokobelo

  1. nisem mislu, da je brazilija tok bliz, ma na tej kordinati ni morja. iz slike se pa vid, da je tam tolk ‘žena sem ti reku ne naga sedet’ šodra ino valov. he he. tolk o geografiji. jasno, de ostajam naštelan in komi čakam na kakšen kuhinaričen zapis.
    le pomešaj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s